Då och då får jag för mig att skriva guider inom IT och utveckling. Hittade en guide till att välja webbhotell som jag tidigare påbörjat. Jag bestämde mig för att skriva klart den idag, även om den inte är detaljerad på vissa punkter.

Att skaffa ett bra webbhotell behöver inte vara dyrt

I dagens läge är det mycket billigt att skaffa ett bra webbhotell. Eftersom kampen om kunderna är hård konkurrerar webbhotellen med både pris och kvalitet.  Idag kan du lätt köpa ett webbhotell för inte ens en hundralapp i månaden och då får du gott om utrymme och en hög trafikgräns. När du köper ett webbhotell får du även tillgång till ett stort eller obegränsat antal e-postadresser, massor av FTP-konton och en många viktiga publiceringsverktyg.

Hostingföretagen har alltid flera webbhotellpaket som du kan välja på. Det brukar finnas tre olika webbhotellpaket hos de flesta webbhotell. Det som skiljer de olika lösningarna åt är framför allt utrymmet och trafikmängden, men de flesta användare klarar sig utmärkt med ett litet webbhotellpaket. Om du har massor av stora och tunga hemsidor är det möjligt att du behöver skaffa ett paket med större utrymme på webbhotellet. Men även de större paketlösningarna brukar inte vara speciellt dyra, det brukar handla om 50 – 100 kronor mer i månaden.

Eftersom dagens webbhotell är så otroligt prisvärda finns det ingen som helst anledning att skaffa ett gratis webbhotell. Okej, du sparar några tior eller en hundralapp i månaden om du väljer ett gratis webbhotell, men då får du inte alls ett webbhotell som håller samma höga kvalitet som dagens kommersiella webbhotell.

Så hittar du rätt webbhotell

För en som vill börja med webbutveckling kan det vara svårt att hitta ett bra webbhotell då kunskapen inte är så värst hög. Det finns flera tusen att välja mellan och för den utan vidare kunskap kan detta vara ett svårt val eller en onödig investering och slöseri av tid. Ett tips är då att hitta en jämförelsesida som skriver recensioner om olika webbhotell. Då får man en uppfattning och pris och vad andra tycker om just ett webbhotell. En sida att rekommendera då är www.valjawebbhotell.se där får man information om utrymme, bandbredd, support, domännamn, tillförlitlighet och prisklasser.

Det finns givetvis fler sidor att jämför webbhotell på som är bra. Detta var endast ett tips till dig som nybörjare på att skapa hemsidor och sätta upp databaser. Det skadar inte heller att testa sig fram, de flesta webbhotellen erbjuder testkonton som kan vara en bra start att börja på. Då får man en helt egen uppfattning av vad webbhotellet erbjuder sina kunder. I Sverige har vi en lag som säger att man får avböja en beställning som gjorts via Internet inom 15 dagar. Denna måste följas av företagen. Så det är fritt fram för dig att testa så många webbhotell du bara vill utan att betala en enda krona!