Efter ha utvecklat Pardus.nu och mycket annat så har jag haft att göra med en hel del olika internetproblem. Jag kan berätta en grej: det finns inget värre än strul med linan när man bygger upp tjänster och programvara.

Jag är i behov av internet och vägrar hålla kvar vid internetoperatörer om dem går ner stup i kvarten. För att du ska slippa sådana dilemman har jag därför tagit mig tiden och skrivit ihop en guide till hur du hittar rätt operatör.

Att tänka på när du ska hitta internetleverantörer

Det är mycket man måste tänka på när man ska välja internetleverantör och därför bör man känna till vad som är viktigt när man ska välja ut ett bredband och välja internetleverantör.

Fast eller mobilt bredband

Först och främst bör du bestämma sig för om du ska ha fast eller mobilt bredband eller både och. Allt beror ju på var man använder sitt bredband och vad man använder det till. Jag som använder det till att utveckla saker väljer alltid fast bredband för att ha så bra ping och hastighet som möjligt. När du gjort det bör du titta på vilka internetleverantörer som har bra täckning i just det området där du bor eller om du har möjlighet att få ett fast bredband.

Jämför priserna på bredbandet

Självklart är även priset viktigt när du ska välja internetleverantör men du ska absolut inte bara stirra sig blind på prislappen. Det är betydligt viktigare att se till att du får den hastighet eller datamängd du behöver för att utföra de uppgifter och sysslor du använder nätet till. Och framförallt ett stabilt bredband om du utvecklar. Pardus version 5 hade kunnat vara version 10 om jag inte haft så jäkla mycket strul. Du bör alltså välja internetleverantör efter vilka behov du har och råkar det vara billigt så är det bara en fin bonus.

Om du känner sig lite vilsen och behöver hjälp att välja internetleverantör kan du med fördel läsa vidare på en sajt som heter internetleverantörer.se för mer information om vad du bör tänka på när du ska välja internetleverantör.