Varje dag blir internet större och större. Nu för tiden surfar man mer på sina smartphones och surfplattor mer än vad man gör på sin dator. Oftast är ju den bästa stunden att göra research till Pardus.nu när jag åker kollektivt och inte har något bättre för mig. Då funkar mobilen perfekt. Tills surfen tar slut, vill säga.

I slutet av varje månad får jag en mobilräkning, precis som för ett par dagar sedan. Denna räkning stämmer oftast inte alls överens med det pris jag godkände när jag tecknade mitt abonnemang. ”Har jag blivit lurad?”, tänker jag. Men sedan minns jag alla de tillfällen då min surf tagit slut och jag köpt lite extra. En gång. Eller kanske fem gånger. Det jag vill komma fram till är att det trots allt är jag själv som sätter mig i denna röra och jag börjar tröttna lite på det.

Därför har jag börjat undersöka något jag använde mig av i början av mitt telefonanvändande, nämligen kontantkorten. Det jag upptäckt är att de faktiskt kan hjälpa mig spara pengar. Nedan sammanställde jag några fördelar med kontantkort.

Varför kontantkort egentligen är bättre

  • Räkningarna är under kontroll. Eftersom du får möjligheten att med ett enkelt sms lägga till extra surf kan det vara riktigt lockande att fylla på då det tar slut. Med kontantkort kan du helt enkelt inte ringa eller surfa för mer än det som kortet är laddat med.
  • Du är fri att byta mellan olika operatörer. Vi vet ju alla att om du binder dig till ett abonnemang är du oftast fast i ett år, minst, och då måste du köpa dig loss för att kunna byta operatör. Men har du kontantkort får du byta precis hur du vill, om det till exempel skulle dyka upp ett bättre erbjudande.
  • Köper du en mobil tillsammans med ett abonnemang ifrån en operatör är den låst till den operatören. Att köpa en olåst mobil kanske är en lite dyrare peng direkt, eftersom det är en klumpsumma. Men eftersom du är fri att hoppa mellan olika kontantkort lönar det sig i längden.

Sedan ger ju faktiskt nästan alla stora operatörer möjlighet till kontantkort, så du kan välja och vraka bland en mängd olika erbjudanden. Ett bra tips är att jämföra många olika operatörer och deras villkor för att hitta det som passar dig och din livsstil allra bäst.

Om du surfar in på kontantkorten.com kan du enkelt hitta de nyaste och bästa erbjudandena. Plus massvis med nyttig information gällande just kontantkort eller hur du ska spara din surf på bästa sätt.